Solsona qualifica les fires de “pulmons econòmics” en la recuperació de l’Autotrac després de tres anys

  • El certamen ha obert avui les portes de la seva 32a edició amb una làmina expositiva de 350 automòbils d’ocasió a més de l’oferta en maquinària agrícola i industrial
  • El director general de Comerç de la Generalitat, Jordi Torrades, ha inaugurat el certamen del qual ha dit és un referent consolidat i que la seva recuperació és “un símptoma més de normalitat i recuperació econòmica” 

L’alcalde de la capital del Pla d’Urgell i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, ha posat aquest divendres en valor la importància de les fires per al sector econòmic al qual van adreçades així com per als municipis i el territori. En el marc de l’acte inaugural de la 32a edició de l’Autotrac, certamen dedicat al sector d’ocasió de l’automòbil, furgonetes i maquinària agrícola i industrial i que no es va poder fer el 2020 ni el 2021 per la pandèmia, Solsona ha qualificat l’activitat firal de motors i “pulmons econòmics”.

 

En aquesta línia, l’alcalde ha afegit que “és imprescindible” que les fires, i fent referència als certàmens promoguts per la marca Fira de Mollerussa, mantinguin el pols de l’actualitat i “puguin continuar competint com a referent al territori, no només lleidatà sinó també català”.

 

És per això, que el president de l’ens firal de Mollerussa ha traslladat al director general de Comerç de la Generalitat Jordi Torrades, qui ha estat l’encarregat d’inaugurar l’edició d’enguany, la seva petició perquè des de la seva Direcció General i des del Departament d’Empresa “ens tinguin presents en els seus pensaments”, ja que “més enllà de Barcelona, Reus o Manresa hi ha Lleida i també Mollerussa”.

 

En la seva intervenció, el director general de Comerç s’ha referit a la línia de suport que la Generalitat va obrir el 2021 per als certàmens afectats per la pandèmia el 2020 i ha anunciat una segona línia aquest 2022 per a les fires afectades per la situació sanitària el 2021. Torrades s’ha mostrat convençut que Fira de Mollerussa “en podrà gaudir i serà una ajuda important”. 

 

En relació amb l’Autotrac, Torrades ha dit que “és un referent consolidat” i que la seva recuperació després de dos anys de parèntesi per la pandèmia “és un símptoma més de normalitat i recuperació econòmica”. Alhora, ha destacat el paper de les fires com a dinamitzadors territorials.

 

Exposició de 350 automòbils d’ocasió amb una gamma de preus d’entre els 1.950 als 82.000 euros

 

D’altra banda, l’alcalde Marc Solsona s’ha mostrat content des de l’organització per poder recuperar enguany l’Autotrac, un certamen que ha obert amb una làmina expositiva, pel que fa al sector automobilístic, similar a edicions anteriors amb 350 vehicles, una gamma molt diversa de producte i amb preus que oscil·len entre els 1.950 i els 82.000 euros, mentre que pel que fa a l’exposició de maquinària sí que “s’ha notat més” el context complicat del sector, si bé ha valorat el fet de fer la fira i oferir el certamen com a aparador “per a qui vulgui veure en Mollerussa una oportunitat per fer negoci ho pugui continuar tenint”.

 

“Esperem que aquesta fira vagi molt bé i puguem recuperar les cent i pico unitats de vehicles venuts el 2019”, ha assenyalat l’alcalde. Així mateix, ha afegit que l’objectiu d’enguany de Fira de Mollerussa és que l’acumulat de venda de vehicle nou del Saló de l’Automòbil de la Fira de Sant Josep i el d’ocasió de les fires Autotrac i Autotardor –a l’octubre– és que es puguin recuperar els 9 o 10 milions d’euros de volum de negoci que s’havien registrat en anys prepandèmia “i que donaven molt sentit que fires com aquesta continuïn existint”.