La fira Autotardor de Mollerussa obre divendres amb l’objectiu de suposar “la recuperació” de l’activitat firal i del volum de negoci d’abans de la pandèmia

La capital del Pla d’Urgell recupera aquest 2022, i per primer cop després de la pandèmia, la celebració dels tres certàmens anuals amb presència del sector d’automoció i amb el repte de tancar l’any firal arribant als 9 M€ en venda de cotxes

 

El certamen estarà obert de divendres a diumenge de les 10 a les 20 hores, sent l’entrada gratuïta, mentre que el president del Consell Comarcal, Rafel Panadés, serà l’encarregat d’inaugurar oficialment la convocatòria

 

La fira d’ocasió Autotardor de Mollerussa, adreçada als sectors d’automoció i maquinària agrícola i industrial, obrirà aquest cap de setmana la seva 27a edició amb la mirada fixada en arribar al centenar de vendes en cotxes de segona ma, una xifra que tancaria l’any firal pel que fa al sector automobilístic als certàmens organitzats per Fira de Mollerussa (Fira de Sant Josep, Autotrac i Autotardor) amb dades de recuperació del volum de negoci d’abans de la pandèmia i assolir un dels objectius marcats des de l’organització: arribar als 9 M€ en volum de negoci en vendes d’automòbils entre els tres certàmens. Així ho han destacat aquest matí en la roda de premsa de presentació de l’Autotardor l’alcalde i president de l’ens firal, Marc Solsona, i el director, Xavier Roure.

 

En aquest sentit, Solsona ha indicat que enguany és el primer any després de la pandèmia que se celebraran els tres certàmens amb presència d’aquests sectors, ja que l’any 2000 no es va poder realitzar cap i el 2021 no es va fer l’Autotrac. L’alcalde ha afegit que aquest any, la suma de vendes obtingudes a la Fira de Sant Josep i a l’Autotrac pugen ja a 262 cotxes venuts per un import superior als 7,5 M€, una quantitat que, en el cas que a l’Autotardor s’aconseguís tancar les dades de l’any passat, pujaria als 9 M€ de negoci entre les tres fires.

 

La 27a convocatòria de la fira d’ocasió Autotardor aplegarà aquest cap de setmana -en horari ininterromput de 10 del matí a 8 del vespre i amb entrada gratuïta- un total de 20 expositors dels quals 14 corresponen a l’apartat d’automoció, amb els tres pavellons firals ocupats; 3 a la maquinària agrícola i industrial –al recinte exterior–, 1 a furgonetes i 2 a serveis, segons ha detallat el director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure.

 

El director, que ha volgut recalcar el paper de les fires com a “palanca i motor econòmic de dinamització econòmica” malgrat la incertesa actual amb temes com la guerra, la inflació o les matèries primeres”. “Copsem amb els expositors que hi ha ganes de fira”, ha posat en valor.

 

En la seva intervenció, Roure s’ha referit també a la varietat de marques i productes que s’exposen al certamen així com l’incentiu que suposa el sorteig d’un premi de 3.000 euros entre els compradors d’un cotxe en el marc de la fira.

 

El certamen obrirà de divendres a diumenge, mentre que la inauguració oficial tindrà lloc divendres a les 6 de la tarda i anirà a càrrec del president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés.