El Saló de l’Automòbil de la Fira de Sant Josep millora les xifres del 2018 i supera els 7MEUR en vendes per tercer any consecutiu

  • XIFRES D’ENGUANY: SEGONA MILLOR DADA HISTÒRICA AMB 7,6 MEUR DE NEGOCI I NOMBRE MÉS ALT EN TRANSACCIONS DES DE FA MÉS D’UNA DÈCADA, AMB 285 COTXES VENUTS
  • RÈCORD DE LA MITJA DE PREU DE COTXE VENUT AMB 26.878 EUROS, MENTRE QUE EL 20% DELS COTXES VENUTS VAN TENIR UN PREU SUPERIOR ALS 35.000 €
  • DANIEL QUINTERO, DE LLEIDA, GUANYA EL PREMI DE 6.000 EUROS PER COMPRAR UN AUTOMÒBIL EN EL MARC DE LA FIRA A LA FIRMA CALLESA

El 39è Saló de l’Automòbil de Mollerussa, celebrat del 16 al 19 de març i en el marc de la 147 Fira de Sant Josep, va tancar amb 285 cotxes venuts per una suma de 7.600.303 euros, unes xifres que suposen una millora respecte a les assolides l’any 2018 –amb 279 cotxes i un import de 7,1 milions d’euros–, així com el segon millor registre històric pel que fa a volum de negoci –a només mil euros del rècord assolit el 2017– i el nombre més alt en vendes des de fa més d’una dècada, concretament des del 2007. L’alcalde de Mollerussa i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, i el director de l’ens firal, Poldo Segarra, han fet públiques aquest matí les xifres de tancament del Saló, les quals han qualificat com a “molt bones”, alhora que han destacat el fet què, per tercer any consecutiu, es superin els 7MEUR en volum de negoci.

En la seva valoració, l’alcalde ha dit que aquests positius registres confirmen “les bones sensacions” que tenien els expositors del certamen des del primer dia i que, en acabar, van quedar reflectides també a les enquestes que es porten a terme a les firmes participants a la fira. Solsona ha mostrat la satisfacció de l’ens firal en acollir aquest Saló del qual ha recordat que és el segon més important de vehicle nou que hi ha a Catalunya i que “ho és” no només per la làmina de vehicles exposats i pel Recinte Firal i visitants, sinó també “pel volum de negoci que genera”.

 

Compradors procedents de tota Catalunya i la Franja

El màxim representant de Fira de Mollerussa ha destacat també l’àmplia procedència dels compradors de vehicles al Saló. En aquest mateix sentit s’ha expressat el director Poldo Segarra, qui ha afegit que el Saló té “un abast geogràfic de tota Catalunya i la Franja”. Segarra ha definit tota Lleida com la principal àrea d’influència, si bé també ha volgut remarcar altres punts com Barcelona, Igualada, Montblanc o Mequinenza. Per percentatges, la procedència dels compradors va ser: 13% de Mollerussa (amb 36 cotxes venuts), 16% de la resta del Pla d’Urgell, 21% de Lleida ciutat (amb 60 cotxes venuts), 38% de la resta de les comarques de Lleida, 3% de la demarcació de Barcelona, 5% de Tarragona, 1% de Girona i 3% de fora de Catalunya.

Una de les dades de rècord d’enguany ha estat la mitja de preu de cotxe venut, xifra que enguany ha pujat a 26.878 euros. Sobre aquesta dada, Segarra ha indicat que es deu a l’augment dels preus dels automòbils en els darrers anys. D’altra banda, el director ha detallat també que el model més car venut en el passat Saló va ser un Mercedes CL E per 97.250 euros, mentre que el més econòmic va ser un Dacia Sandero per 8.700.

Pel que fa als preus dels cotxes venuts, es manté la tendència dels darrers anys en la venda de cotxes amb preus superiors als 24.000 euros, representant fins al 42% de les vendes totals. De forma desglossada, i segons ha indicat Segarra, el 6% de les unitats venudes van tenir un preu d’entre 6.000 i 12.000 euros; el 22% entre 12.000 i 18.000 euros; el 30% entre 18.000 i 24.00; el 22% entre els 24.000 i els 35.000, i el 20% restant, amb un preu superior als 35.000 euros.

Altra de les dades és el dia de major venda, jornada que va correspondre al dimarts, dia de Sant Josep, amb 102 cotxes venuts.

 

Sorteig del premi de 6.000 euros entre els compradors d’un cotxe a la fira

Aquest matí ha tingut lloc també el sorteig davant notari del Premi de 6.000 euros entre tots els compradors d’un cotxe en el marc de la fira. El guanyador en aquesta edició ha estat Daniel Quintero, de Lleida, qui va comprar un Kia Sportage a la firma Callesa de Lleida.

Recordar que aquest premi està patrocinat per l’ens firal i els mateixos expositors participants al Saló.

 

Bona valoració també del Recinte Exterior de la Maquinària per la Fira de Sant Josep

D’altra banda, l’alcalde ha fet referència també aquest matí a la bona valoració que van fer els expositors del Recinte Exterior de la passada 147 Fira de Sant Josep, on es localitza la Maquinària Agrícola. Solsona ha dit que encara que d’aquest sector no es tenen xifres com sí es disposen del Saló de l’Automòbil, ha recordat els bons resultats de les enquestes de satisfacció que es van fer i que van superar en compliment de les expectatives a les del Saló. En relació a això, Solsona ha conclòs dient que la suma de les xifres fetes públiques avui i les enquestes “vol dir que hem tingut un molt bon any a la Fira de Sant Josep pel que fa a la generació de negoci i vendes”.

La 147 Fira de Sant Josep es va celebrar del 16 al 19 de març i va aplegar enguany 294 expositors amb una ocupació neta de més de 25.000 metres quadrats.