Activitats tecnològiques per a tothom, aquest cap de setmana a Mollerussa dins la Mobile Week Catalunya 22

  • Un ‘taller de monstres amb circuit integral’ obrirà el programa dijous dia 28 a la tarda, mentre que la 6a Trobada Empresarial sobre Transformació Digital esdevindrà divendres ‘el plat fort’ de les propostes d’enguany 

Un taller de monstres amb circuit integral a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila i adreçat al públic infantil, obrirà aquest dijous dia 28 a les 6 de la tarda el programa d’activitats que Mollerussa acollirà com a seu, per tercer any consecutiu, de la Mobile Week Catalunya 22. Les propostes continuaran divendres al matí amb el plat fort de la programació, amb la 6a Trobada Empresarial sobre Transformació Digital, coorganitzada per Fira de Mollerussa i la firma Xtrategics; el Networking Lunch Mobile Week Mollerussa, el mateix divendres al Resquitx, i l’activitat Aigua i Tecnologia. Passat, present i futur, dissabte al matí, amb visita guiada per l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell i posterior Kahoot on els participants posaran en comú els aprenentatges.

 

L’alcalde de capital del Pla d’Urgell i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, i el director de l’ens firal, Xavier Roure, han presentat aquest matí el programa de les activitats d’aquesta edició en una roda de premsa en la qual ha participat també per via telemàtica, la responsable tècnica de Mobile Week, Marta Fernández.

 

En la seva intervenció, l’alcalde ha posat en valor el fet d’associar Mollerussa amb productes d’èxit i de valor com és en aquest cas la Mobile Week Catalunya 2022, una iniciativa de Mobile World Capital Barcelona conjuntament amb la Generalitat de Catalunya per connectar la tecnologia i la ciutadania. Solsona ha afegit que aquesta aliança “no és casual”, sinó que és part de la dinàmica de la ciutat dels darrers anys, recordant projectes als quals s’ha adherit, com el de ciutat SmartLab, o d’altres que estan en marxa com el de l’Institut d’Emprenedoria i Innovació de Mollerussa o la creació de l’espai Rural Agrotech de cara a la pròxima 150 Fira de Sant Josep en març del 2023.

 

L’alcalde ha manifestat també la seva satisfacció per la represa de l’activitat després de la pandèmia, la qual ha dit “no és fàcil”, alhora que ha mostrat la voluntat de continuar sent seu territorial d’aquesta iniciativa en edicions següents. En aquest sentit, Solsona ha afirmat que “la mirada al futur no la podem entendre sense una aposta per la tecnologia”.

 

Per la seva part, el director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, ha desglossat el conjunt d’activitats que es portaran a terme entre dijous dia 28 i dissabte dia 30 d’abril, les quals inclouen tota la ciutadania, des dels més petits amb el taller de dijous, al sector empresarial, amb les dues cites de divendres, o al de la gent gran i oberta a tothom, l’activitat de dissabte.

 

Per via telemàtica ha participat també en la roda de premsa la responsable tècnica de Mobile Week, Marta Fernández, qui s’ha mostrat convençuda que les activitats de Mollerussa tindran bona acollida alhora que ha recordat que la iniciativa, nascuda a Barcelona el 2017, es va estendre a tot el territori català el 2019 amb la Mobile Week Catalunya, arribant aquest 2022 a la seva quarta edició amb la vista posada en millorar la vida digital de les persones. “Que tothom pugui beneficiar-se i no deixar ningú enrere en aquesta transformació digital”, han estat les paraules de Fernández.

 

La representant de la Mobile Week ha destacat també l’esforç de Mollerussa, tant des de l’administració com des de les entitats i empreses per la seva implicació “per posicionar la ciutat com a referent tant en innovació com en digitalització dins el territori i sobretot pel compromís en vers els ciutadans”.

 

El programa de les activitats de Mollerussa es pot consultar a https://mweek.com/ca/esdeveniments/llista/?tribe_tags%5B0%5D=17&tribe_city%5B0%5D=3565-3572-3593-3605

Mobile Week Catalunya és una iniciativa de Mobile World Capital impulsada conjuntament amb el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, i compta amb el suport de CaixaBank i Damm.

 

Sobre Mobile Week Catalunya:

Mobile Week, una iniciativa de Mobile World Capital Barcelona, impulsa activitats per  conscienciar sobre l’impacte de la tecnologia en la vida quotidiana, a través de la reflexió i l’experimentació. La proposta va néixer a Barcelona, on all llarg d’una setmana es programen conferències, tallers i activitats, – gratuïtes i públiques-, per inspirar, informar, debatre, generar preguntes, fomentar noves aptituds i enfortir l’esperit crític de la ciutadania de totes les edats. L’objectiu de Mobile Week és acostar la tecnologia a la població a través de la participació col·laborativa per tractar els canvis i nous reptes de la transformació digital.

L’any 2019, per primer cop i a iniciativa de la Generalitat, la proposta es va estendre a tot el territori català amb la primera edició de la Mobile Week Catalunya. En la seva quarta edició, la Mobile Week Catalunya aspira a millorar la vida digital de les persones, aportant-los eines i recursos per  afrontar el seu dia a dia en matèries com ara drets digitals, entreteniment i nous mitjans digitals, habilitats professionals digitals i educació o desinformació.