La Fira de Sant Josep es reafirma al juny i compta ja amb el 70% de superfície ocupada

  • Marc Solsona al·ludeix a la fidelització, implicació i complicitat dels expositors com a elements clau perquè la fira es faci i sigui, del 4 al 6 de juny, l’aparador que recuperi la vida socioeconòmica del país 
  • L’alcalde posa en valor la magnitud del certamen, que compta ja amb 140 firmes, i es mostra optimista en obtenir uns grans resultats de negoc

L’alcalde de Mollerussa i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, i el director de l’ens firal, Xavier Roure, han reafirmat aquest matí la celebració de la 148 Fira de Sant Josep els dies 4, 5 i 6 de juny davant la millora de la situació sanitària, el pla de desescalada i la validació del Departament d’Empresa al Pla de Contingència i Prevenció de la Covid-19 presentat pel Patronat. En aquesta línia, Solsona ha posat en valor que es pugui fer la fira pel que suposa com a “aparador que combinarà la part econòmica, agrària, automobilística, protocol·lària i política” i de cara a “recuperar la vida socioeconòmica del nostre país”.

 

En el marc d’una roda de premsa, els màxims representants de Fira de Mollerussa s’han mostrat optimistes davant la magnitud del certamen, del qual han dit “continua sent una gran fira”, alhora que s’han mostrat convençuts d’assolir “uns grans resultats de negoci”.

 

Amb dades d’aquest dimarts, el director ha assenyalat que les xifres són bones amb 140 expositors inscrits i una ocupació de superfície d’un 70% respecte a les dades del 2020, quan es va haver de cancel·lar a falta d’una setmana.

 

El Saló de l’Automòbil, al 100% d’ocupació

 

Per espais, Xavier Roure ha indicat que el Recinte Exterior, on s’exposa la maquinària agrícola i ramadera i complements, està al 70% d’ocupació, mentre que el Saló de l’Automòbil, ubicat a les piscines municipals, està ple al 100% d’ocupació, dada que tant Solsona com Roure han destacat, pronosticant una exposició “espectacular” justament coincidint amb el 40è aniversari d’aquest Saló.

 

Pel que fa als Pavellons Firals només s’utilitzaran per a exposició firal dos dels tres disponibles, ja que el pavelló del 125è aniversari es continuarà fent anar com a punt de vacunació atenent així a la demanda plantejada en aquest sentit pel Departament de Salut, segons ha explicat el director.

 

En la seva intervenció, l’alcalde de la capital del Pla d’Urgell s’ha referit també al “seguiment, fidelització, implicació i complicitat” que han mantingut els expositors al llarg dels darrers mesos i gràcies als quals la fira és possible. Solsona ha continuat demanant i agraint la complicitat també dels veïns en els dies de prefira, fira i postfira.

 

Repte majúscul i grans expectatives

 

Per la seva part, el director de l’ens firal s’ha referit al treball realitzat durant aquests mesos, moltes vegades “a contracorrent”, alhora que ha indicat que ha estat i és un “repte majúscul, però estem convençuts que anirà molt bé”.

 

Pel que fa a les mesures que s’implementaran, Roure ha indicat algunes com la de control de l’aforament perimetrant els Recintes Firals i amb diferents entrades i sortides;  la senyalització d’un sentit únic de circulació per als visitants; un important reforç de personal amb punts d’informació dinàmics, o, en el cas del Saló de l’Automòbil, la possibilitat per al visitant d’agafar cita prèvia a més de l’entrada normal pel control d’aforament. 

 

El director ha realçat també el fet que la realització ja d’activitats firals en altres municipis demostra que la gent té ganes de fires alhora que ha mencionat la importància de la Fira de Sant Josep per a Mollerussa i el territori.

 

Roure ha indicat també que aquest dilluns es va reunir el Consell Directiu de Fira de Mollerussa per informar les diferents institucions i representants que l’integren de la situació actual tal com s’ha fet avui als mitjans de comunicació.