El Concurs de Pintura Ràpida “Ciutat de Mollerussa” arriba diumenge a la seva 21a edició amb més premis i més dotació econòmica

En total s’atorgaran 13 premis per un import de 6.545 euros

La convocatòria se celebrarà aquest diumenge 25 de setembre i tindrà com a tema l’espai exterior i edifici central de la comunitat general de regants dels Canals d’Urgell

 

El Concurs de Pintura Ràpida “Ciutat de Mollerussa”, organitzat per Fira de Mollerussa, celebrarà aquest diumenge 25 de setembre la seva 21a edició, una convocatòria que ve marcada per l’increment del nombre de premis que s’atorguen, amb la creació d’un Premi Especial i arribant a la xifra més alta dels darrers anys amb 13 premis, i el lloc triat per plasmar pels artistes, el qual estarà centrat enguany en l’exterior i edifici central de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell. Les dades d’aquesta 21a convocatòria les han fet públiques aquest matí en roda de premsa l’alcalde i president de l’ens firal, Marc Solsona, i el director, Xavier Roure. 

 

El director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, ha volgut aprofitar la seva intervenció per agrair la “confiança” de les empreses que col·laboren en el patrocini dels premis convocats, una implicació que ha crescut en els darrers anys i que ha permès incrementar el nombre de premis, ha afegit. Així, en aquesta edició el nombre total d’obres premiades seran 13 (una més que l’any passat) i l’import puja a 6.545 euros (pels 6.095 del 2021).  

 

Pel que fa a la temàtica del concurs d’enguany serà l’espai exterior i edifici central de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell, corporació que aquest 2022 celebra el 160è aniversari del primer reg d’una finca a través del Canal Principal d’Urgell, ha recordat el director. Precisament la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell serà el patrocinador del Premi Especial creat enguany i que estarà dotat amb 450 euros.  

 

El primer premi del concurs està patrocinat per l’Ajuntament de Mollerussa i Fira de Mollerussa, i està dotat amb 1.200 euros, mentre que el segon premi, patrocinat per la firma Nufri, té assignat un import de 800 euros, i el tercer, patrocinat per l’empresa RDM Paprinsa, està dotat amb 600 euros. 

La resta de firmes patrocinadores i premis són: Federòptics Roure (4t premi i dotat amb 525 €), Cusiné (5è premi i 470 €), Prefabricats Pujol (6è premi i 450 €), Fridecal (7è i 390 €), Arcusin ( 8è i 360 €), Suela Rapid (9è i 350 €), Resquitx (10è premi i 330 €) i Patet (11è i 300). Finalment, el guardó Premi Jove Pintor, creat l’any 2020 i dirigit a menors de trenta anys, està dotat amb 320 € i està patrocinat per Domser Solucions Metàl·liques. 

 

Inscripció gratuïta Xavier Roure ha continuat detallant les bases del concurs, recordant que la inscripció, com en edicions anteriors, és gratuïta i enguany es durà a terme en la planta baixa de la Casa Canal (seu de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell i de la Fundació Canals d’Urgell) de les 8.30 hores a les 11 hores. La decisió del Jurat i el lliurament dels premis es duran a terme en un acte a les 17 hores en la Sala d’Actes de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell.  El jurat d’aquest any estarà format per Josep Giralt, director del Museu de Lleida; Gerard Cucurull, gerent de Gerart Gallery de Tàrrega; Maribel Pedrol, directora de la Fundació Canals d’Urgell, i Xavier Roure, director de Fira de Mollerussa. La resta de les bases del concurs es poden consultar a http://www.fira.com/ 

 

Un diumenge a Mollerussa amb un programa “complet” d’activitats

 

D’altra banda, l’alcalde Marc Solsona ha indicat que diumenge 25 serà una jornada “bastant completa” amb diferents activitats programades. Així, a més del Concurs de Pintura Ràpida “Ciutat de Mollerussa”, també està prevista la sisena edició de la campanya Posa’t la Gorra, organitzada per l’AFANOC Lleida i l’Ajuntament de Mollerussa, així com la 2a Festa de l’Esport.